Werkwijze

 

De cursus heeft de volgende opbouw:

Dag 1: Ontwaken

Dag 2: Bewustzijn
Dag 3: Demonen
Dag 4: Liefde
Dag 5: Nog meer Demonen
Dag 6: Leven als Kunst
Dag 7: Feniks

 

Ik heb een holistische werkwijze en maak dus gebruik van meerdere invalshoeken om tot deblokkering van creativiteit te komen.


Lichaamsoefeningen:

 

Korte, ontspannen oefeningen met als doel om uit je hoofd te komen en in het huidige moment te stappen en zo je dagelijkse bezigheden en gedachten los te laten.

 

Angst is de basis van een creatieve blokkade. Angst zet zich vast in het lichaam. Door de oefeningen ga je je losser voelen en zal je energie meer door je lichaam gaan stromen. Hierdoor beweeg je makkelijker, voel je je meer ontspannen en ben je daardoor meer ontvankelijk voor inspiratie.

De oefeningen zorgen ervoor dat je met je bewustzijn in je lichaam komt om zo te kunnen voelen wat er werkelijk in je omgaat.

 

Intuïtieve ontwikkeling:


Het naar binnen keren van je bewustzijn door middel van visualisatie-oefeningen, schrijven en bewustwordingsopdrachten.

Hierdoor zal je je meer bewust worden van je essentie en zullen je dromen en verlangens duidelijk worden. Ook zal het je helder worden waar je in je verleden het contact met je essentie kwijt bent geraakt. Je zult inzicht krijgen in de manieren waarop je jezelf blokkeert en op welke gebieden van je leven je niet authentiek bent.

‘Liefde voor jezelf en creativiteit gaan hand in hand’

De oefeningen zullen de negatieve overtuigingen blootleggen die met creëren samenhangen. Deze overtuigingen bewust krijgen, met mededogen jezelf hierin bezien, en ze vervolgens loslaten, is een belangrijk onderdeel van het deblokkeringsproces. Het toelaten en accepteren van je ware gevoelens zorgt er ook voor dat je er op een creatieve manier expressie aan kan geven. 

 

Les in het onderwerp van de cursusdag

Onderwerpen die aan bod komen: creativiteit, vluchtmechanismen, oude ideeën over jezelf, grenzen, liefde, schaduwkanten en kwaliteiten, verbinding, inspiratie, levenskracht, genieten, overvloed, vrede

 

Creatieve expressie: 

 

Expressieve oefeningen, spelenderwijs met verschillende materialen en uit verschillende invalshoeken.

 

Via creatieve expressie drukken we uit wat in ons leeft. Zowel ‘het mooie’ als ‘het lelijke’, zowel onze dromen als onze negatieve overtuigingen. We drukken niet meer weg wat in ons beweegt maar gebruiken het als inspiratie voor onze expressie. We geven alles een plek en maken hierdoor ruimte.

 

Je zult ook gaan ervaren dat het bij creativiteit niet gaat om het resultaat maar om het genieten van het proces. Dan zijn fouten geen barricades meer waardoor je stopt met creëren maar leerzame en avontuurlijke stappen op jouw pad van creatie.

‘Volg je hart’

Laat de controle los en vertrouw op de inspiratie die je van binnen voelt. 

 

 

Thuisopdrachten:


Opdrachten met als doel verdieping en verwerking van de thema's behandeld in de les.

 

Daarnaast geven de opdrachten je belangrijke inzichten en handvatten die je voor de rest van je leven kunt blijven gebruiken. Je wordt geïnspireerd en uitgedaagd om op een nieuwe manier naar jezelf en je leven te kijken. Door jezelf kleine haalbare doelen te stellen en daar stap voor stap ook naar te gaan handelen zal je leven steeds meer tot bloei komen. 

 

Hoe groter de tijdsinvestering in de huiswerkopdrachten hoe groter het uiteindelijke resultaat in je leven.

 

Verwacht tijdens de cursus een tijdsinvestering van enkele uren per week.

 

‘Dankbaarheid en overvloed zijn twee zijden van dezelfde medaille’

 

 

 

Leven als Kunst 

Paulianne                                                                                         
www.aurareading.org                                                                

kvk: 65568915